Skip to Content

ZAJEDNO POSTIŽEMO ODVAŽNE STVARI

NAŠA TEŽNJA

Naš svijet vrvi potencijalom i beskrajnim mogućnostima. Pattex je tu da potakne onu neustrašivu verziju vas samih koja obavlja stvari. Predani smo pomoći vam da vjerujete u svoje sposobnosti i da vam obezbijedimo prave alete. Uz našu široku ponudu i nepokolebljivu podršku, vi i Pattex stvarate dinamičan duo, pretvarajući težnje u postignuća. Ovaj etos proteže se na naše napore u pogledu održivosti; zajedno, možemo pobijediti izazove kao što su ekološki prihvatljiva ambalaža i postizanje nulte emisije ugljika.​

Cirkulacija

SMANJITI UDIO PLASTIKE U AMBALAŽI

Naš cilj je smanjiti količinu materijala za pakiranje koji koristimo na najmanju moguću mjeru, bez ugrožavanja kvalitete, učinka i sigurnosti naših proizvoda.

U tu svrhu provodimo prijelaz na ekološki odgovornu ambalažu s inovativnim blister rješenjem bez plastike. U Henkelu radimo s jasnim ciljevima, zbog čega nastojimo da 100% naše ambalaže bude dizajnirano tako da se može reciklirati i/ili ponovno upotrijebiti do 2025. godine.

PRELAZAK PREMA RECIKLIRANIM MATERIJALIMA

Pattex razumije važnost postizanja prijelaza na kružno gospodarstvo. Stoga se naša strategija promicanja usredotočuje na četiri stupa:

  1. Inteligentni dizajn ambalaže i smanjenje materijala za pakiranje.
  2. Korištenje materijala iz održivih izvora.
  3. Zatvaranje životnog ciklusa naših proizvoda, budući da se njihova ambalaža nakon konzumiranja može reciklirati.
  4. Istražite kako bismo povećali upotrebu obnovljivih sastojaka u našim formulama.

ZDRAVLJE I SIGURNOST

NAŠA FORMULA BEZ OTAPALA

Jedan od naših koraka prema održivom okolišu je potpuni prelazak na proizvode bez rastvarača bez ugrožavanja čvrstoće ljepila. Naš cilj je radikalno smanjiti tj. ukloniti rastvarače u našim proizvodima. U tome nam najviše pomažu Henkelove jedinstvene formulacije na bazi polimera, koje zamjenjuju rastvarače u višenamjenskim i montažnim ljepilima.

KLIMA & PRIRODA

Smanjenje vašeg ugljičnog otiska

U Pattexu smo predani radu na smanjenju naših emisija i razvoju rješenja koja pridonose zaštiti i obnovi prirode kroz naš lanac vrijednosti.

Stoga naša proizvodnja u našoj tvornici u Hannoveru (Njemačka) koristi 100% obnovljivu energiju.