Skip to Content

Za one koji to ostvaruju

Historija Pattexa

Pattex

Pattex je pouzdan partner koji omogućuje krajnjim korisnicima da napreduju do sljedećeg nivoa vještina zahvaljujući snažnoj podršci s pametnim rješenjima za povezivanje i lakom vođenju.

Pattex proizvodi dostupni su u više od 50 zemalja – pod brojnim sestrinskim brendovima ovisno o regiji i koji se razlikuju samo po imenu i dizajnu, ali ne i po tehnologiji ili logotipu. U Meksiku, na primjer, proizvodi se zovu 'Resistol', a u Kanadi ih potrošači znaju kao 'LePage'. U Njemačkoj je snaga prianjanja Pattexa postala generička u posljednjih nekoliko desetljeća. Ako se neko ili nešto „lepi kao lepak“, Nemci obično kažu da se „lepi kao Pattex“.

PROFESIONALNO

Od 1956. Pattex je profesionalna moć vezivanja za zanatlije i građevinske poslove. Pattex pruža najmoćniji asortiman za sve poslove fiksiranja, lijepljenja i popravke – uvijek pruža pravo rješenje – profesionalni rezultat zagarantovan.

POTROŠAČ

Pattex pripada najsnažnijem asortimanu ljepila s jednostavnom i praktičnom primjenom za sve kućne poslove lijepljenja, montaže i popravke uz najviši kvalitet.

Kompanija

Misija

Osnažiti i inspirisati kreatore i izvođače na sveobuhvatan način da otključaju svoj puni potencijal

 

Vrijednosti

Snalažljivost:
Potaknuti smo dubokim razumijevanjem potreba naših krajnjih korisnika te ih podržavamo, inspiriramo i vodimo. Sve što im može zatrebati na svom putu je lako dostupno (intuitivni & plug + play interfejsi - bez prepreka za pristup ili vremenskih ograničenja) i „na dohvat ruke“ – bez obzira na to koji nivo vještine imaju ili šta im je potrebno. A ako još nemamo rješenje, naći ćemo ga.

Mentalitet radnika:
Uvjereni smo da mentalitet radnika može osloboditi neočekivane moći i mogućnosti i zato podržavamo i ohrabrujemo one koji rade.

 

Obećanja

Učiniti da naši korisnici osjete snagu da vjeruju svojim sposobnostima i vještinama, te se tako spreme za viši nivo, dobiju inspiraciju i upuste se u nove ambiciozne projekte sa boljim rezultatima na najefikasniji način.

 

Kompanija

Henkel posluje na globalnom nivou sa dobro izbalansiranim i raznovrsnim portfoliom. Kompanija drži vodeću poziciju sa svoje tri poslovne jedinice u industrijskim i potrošačkim poslovima zahvaljujući snažnim brendovima, inovacijama i tehnologijama.

Henkel Adhesive Technologies je globalni lider na tržištu ljepila – u svim industrijskim segmentima diljem svijeta. Henkel Consumer Brands drži vodeće pozicije u kategoriji kose i sredstava za pranje i kućnu njegu na mnogim tržištima diljem svijeta.

Osnovan 1876. godine, Henkel se osvrće na više od 140 godina uspeha. U 2021, Henkel je prijavio prodaju od više od 20 milijardi eura. Kompanija zapošljava oko 53.000 ljudi širom svijeta – strastven i vrlo raznolik tim, ujedinjen snažnom kompanijskom kulturom, zajedničkom svrhom i zajedničkim vrijednostima. Kao priznati lider u održivosti, Henkel drži vodeće pozicije u mnogim međunarodnim indeksima i rang listama. Henkelove povlaštene akcije su navedene na njemačkom berzanskom indeksu DAX.

Za više informacija o Henkelu, posjetite https://www.henkel.hr/

Za više informacija o Adhesive Technologies posjetite: https://www.henkel.hr/brendovi-i-poslovne-jedinice/ljepila-i-tehnologije

Moglo bi vas također zanimati