Wood Standard

Ključne činjenice

Pattex Wood - Standard lijepi sve vrste drveta, kompozita čak i laminata. Odličan za sve poslove unutra. Na bazi vode, bez rastvarača i izuzetno jako, Pattex Wood Standard je ljepilo za svaki posao.

 

Ključne prednosti proizvoda:

 • Prilagođen za sve tipove drveta
 • Transparentno sušenje
 • Snažna moć vezivanja
 • Bez rastvarača

 

Sadržaj:

 • Boca 250g                         
 • Boca 750g
 • Kanta 5kg

 

Područja primjene:

 • Svi tipovi drveta

 

Skladištenje:

Čuvati od mraza. Izbjegavati temperature ispod +5°C

Dokumenti i preuzimanja

Proizvodne osobine

Savjeti i trikovi

Više od drveta:

Znate li da Pattex Wood ljepilo možete koristiti na slami, papiru ili čak kartonu? Ili za igru sa Vašom djecom? Za poklone u posljednji čas, također? Samo pogledajte u Vašu kutiju sa alatom. Možete koristiti Pattex Wood za sve od težih poslova do malih popravki.

 

Nemate stegu?

Ne brinite! Dijelovi koji se lijepe ljepilom za drvo trebaju neko vrijeme i pritisak. Profesionalci koriste stege, ali pogledajte oko sebe. Postoji mnogo stvari u kući koje mogu poslužiti kao alternativa. Teške knjige, kanta vode i sl. Sve što je potrebno jeste da cijela površina bude jednako pritisnuta.

KORAK PO KORAK / KAKO URADITI

 1. Prvo se uvjerite da su površine čiste, suhe i bez ikakvih masti. Kako dijelovi trebaju biti jednako pritisnuti, ljepilo je najbolje koristiti za laminate. Pattex wood Standard je pogodan za upotrebu, jer postaje transparentan kako se suši. Također pogodan za sitne popravke.
 2. Nanesite ljepilo na jednu od površina, ili obje ako je u pitanju teže drvo. Ne nanosite previše ljepila, dovoljan je tanak sloj. Koristite lopaticu da nanesete ljepilo jednako na cijelu površinu.
 3. Izbjegavajte duže izlaganje zraku. Ljepilo još uvijek mora biti vlažno, kada spojite površine.
 4. Pritisnite površine koje lijepite. Stegom, teškim knjigama ili bilo kojim drugim teškim predmetima pritisnite površine.
 5. Ostavite 20ak minuta, da se stisne.